Proizvođači voća dobili sertifikate

Bez autora
Apr 14 2010

Direktor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH Alen Red i direktor Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) Anders Hedlund uručili su juče u Sarajevu sertifikate za 30 bh. proizvođača bobičastog voća. Oni su boravili u studijskoj posjeti Poljskoj u sklopu programa "Farma", koji podržavaju vlade SAD i Švedske. Poljska je jedan od vodećih proizvođača bobičastog voća u EU, te je ovo studijsko putovanje i organizovano s ciljem da bh. proizvođači s poljskim domaćinima razmijene iskustva o proizvodnji i preradi. U BiH se vidi veliki razvojni potencijal za poljoprivredu, te je konačni cilj projekta "Farma" rast poljoprivredne proizvodnje.

Proizvođači voća dobili sertifikateDirektor Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u BiH Alen Red i direktor Švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) Anders Hedlund uručili su juče u Sarajevu sertifikate za 30 bh. proizvođača bobičastog voća.

Oni su boravili u studijskoj posjeti Poljskoj u sklopu programa "Farma", koji podržavaju vlade SAD i Švedske. Istaknuto je da je Poljska jedan od vodećih proizvođača bobičastog voća u EU, te je ovo studijsko putovanje i organizovano s ciljem da bh. proizvođači s poljskim domaćinima razmijene iskustva o proizvodnji i preradi. Čelnici USAID-a i SIDA su istakli da u BiH vide veliki razvojni potencijal za poljoprivredu, te da je konačni cilj projekta "Farma" rast poljoprivredne proizvodnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik